5 būdai neleisti katei naudoti jūsų sodo kaip tualeto

Katės – nuostabūs augintiniai, tačiau kartais jie gali būti nemalonūs, kai naudoja jūsų sodą kaip savo asmeninę tualeto dėžutę. Jei pabodo rasti nemalonius siurprizus savo gėlynuose ar daržuose, atėjo laikas imtis priemonių.

Laimė, yra keli efektyvūs ir humaniški būdai atpratinti kates teršti jūsų sodą. Šiame straipsnyje mes pateiksime 5 praktiškas strategijas, kurios padės jums išlaikyti sodą gražų ir atbaidyti jūsų uodeguotuosius draugus.

Sukurkite specialią zoną tualetui
Vienas efektyviausių būdų sutrukdyti katėms naudoti jūsų sodą kaip tualetą – suteikti joms alternatyvą. Išskirkite specialią zoną tualeto dėžutei toliau nuo lysvių.

Įsitikinkite, kad ši zona lengvai prieinama jūsų katei ir palaikykite dėžutės švarą, kad paskatintumėte ja naudotis.

Naudokite atbaidančius kvapus
Katės labai jautrios tam tikriems kvapams. Jūs galite išnaudoti tai savo interesams, patalpinę savo sode natūralias atbaidančias priemones.

Pagalvokite apie citrusų žievelių, kavos tirščių arba net tokių augalų, kaip levanda ir rozmarinas, kurie, kaip žinia, atbaido kates dėl stipraus kvapo, naudojimą.

Naudokite kates atbaidančius augalus
Žinoma, kad kai kurie augalai atbaido kates savo kvapu arba tekstūra. Katžolės atskiroje jūsų kiemo dalyje gali vilioti kates į tą vietą, neleisdamos joms artintis prie sodo.

Kiti augalai, atbaidantys kates, yra rūta ir šuninė cimbžieda.

Naudokite pirktinius repelentus
Rinkoje yra keletas repelentų katėms, kurie gali atbaidyti kates nuo jūsų sodo. Šie produktai paprastai turi natūralių ingredientų, tokių kaip Kajeno pipiras ar garstyčių aliejus, kuriuos katės laiko nemaloniais.

Laikykitės naudojimo instrukcijų, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.

Sode palaikykite tvarką
Greičiausiai katės pasirinks sodą su puria, minkšta rausimui dirva. Reguliariai grėbstykite ir apdirbkite lysves, kad dirva liktų tolygi ir mažiau patraukli katėms.

Be to, išneškite bet kokias šiukšles ar lapų krūvas, kur katės galėtų slėptis.

You cannot copy content of this page