Gaminame daugiau! Švelnus vištienos kepenėlių paštetas

Šiandien gaminu skaniausią ir švelniausią, lyg putėsiai, vištienos kepenėlių paštetą.

Jis idealiai tinka sumuštiniams, kanapėms, kaip įdaras įvairiems šventiniams užkandžiams, o taip pat puikiai tinka vaikų ir dietinei mitybai, nes nė vienas iš jo ingredientų nėra kepamas – visi produktai verdami.

Ingredientai:

– 1–1,3 kg vištienos kepenėlių
– kg svogūnų
– kg morkų (virti garuose)
– g sviesto
– Druska (pagal skonį)
– Pipirai (pagal pageidavimą)

Žingsnis po žingsnio receptas:

Mano paštetui reikėjo 1 kg vištienos kepenėlių, iš kurių pašalinau visus riebalus, plėves, kraujo krešulius. Kepenėles kelis kartus nuploviau šaltame vandenyje, o stambius gabalėlius perpjoviau perpus.

Vienam kilogramui kepenėlių reikės 400 g svogūnų ir 400 g morkų, kurias iš anksto išviriau garuose, dar 100–130 g sviesto ir druskos.

Į puodą su verdančiu vandeniu įberiu druskos ir sudedu kepenėles.

Užvirinu ir atsargiai pašalinu susidariusias putas.

Galite daryti kitaip: užvirinti, nupilti šį vandenį ir užpilti švariu verdančiu vandeniu – viskas pagal jūsų norus.

Svogūnus supjaustome stambiomis juostelėmis arba skiltelėmis, o morkas supjaustome atsitiktiniais gabaliukais ir viską iškart dedame į puodą su kepenėlėmis – pasūdytas vanduo, vištienos kepenėlės, svogūnai ir morkos – nieko nereikalingo.

Puodo turinį užviriname, sumažiname ugnį ir po dangčiu verdame apie 20–25 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

Praėjo 22 minutės virimo, o svogūnai jau suminkštėjo ir tapo labai minkšti bei permatomi.

Nuimame puodą nuo viryklės ir nupilame visą skystį – jo daugiau nereikės.

Kol produktai dar karšti, įdedame 100–130 g sviesto ir viską gerai sutriname smulkintuvu ne mažiau nei 3 minutes, kol masė taps vientisa.

Jei neturite tokio smulkintuvo, galite naudoti bet kurį kitą trintuvą arba sumalti 2–3 kartus per mėsmalę, naudojant smulkiausią sietelį.

Rezultate turėtų gautis tokia vienalytė ir labai puri masė.

Šiuo metu paragaukite pašteto – man pritrūko šiek tiek druskos ir trupučio pipirų. Kol paštetas dar karštas, jis gali pasirodyti šiek tiek skystas, tačiau atvėsęs jis taps tankesnis, tačiau išliks minkštas ir švelnus.

Dedame paštetą į stiklainius, dėžutes ar indelius, uždengiame dangteliu ir laikome šaldytuve.

Paštetas greitai džiūsta ir tamsėja atvirame ore, tačiau jis dar karštas, kad jį uždengti dangteliu, susidaro kondensatas. Kad to išvengtumėte, paštetą galite apipilti bet kokia rūgščiai saldžia vaisių ar uogų želė, ištirpintu sviestu, ančių arba žąsų taukais arba kol atvės, uždengti popieriniu rankšluosčiu, kuris puikiai sugeria garus ir neleidžia paštetui sudrėkti ar patamsėti.

Visiškai atvėsusį paštetą uždengiame dangteliu ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau – nakčiai.

Laikyti paštetą šaldytuve galima ne ilgiau kaip 5 dienas. Šaldiklyje – iki 3 mėnesių.

Receptas, kaip ir produktų sąrašas, yra gana paprastas, o rezultatas pranoks visus jūsų lūkesčius – skanus, aromatingas, labai patrauklus naminis paštetas, o koks jis švelnus ir kartu sotus – sužinosite, kai išbandysite!

Linkiu visiems gero apetito!

You cannot copy content of this page