Alavijas – tikra „žalioji vaistinėlė“ ant palangės, slepianti savyje unikalią vertę žmogui

Alavijas – augalas, kuris turėtų būti kiekvienuose namuose. Jo nauda įrodyta ne vienos kartos, ir tai yra viena iš mėgstamiausių „močiutės“ vaistų, kuris tikrai veikia.

Senovės egiptiečiai pirmieji atrado gydomąsias alavijo savybes, o pirmieji jo paminėjimai siekia 2000 m. pr. Kr. Tai įspūdinga, nes per tiek laiko augalas neprarado savo autoriteto, o priešingai – tik padidino. Nedaugeliui augalų tai pavyko.

Interneto platybėse taip pat galima sutikti pavadinimą „šimtmetis“, esą krūmas žydi kartą per 100 metų, bet taip nėra. Tiesa, alavijas namų sąlygomis ne dažnai mus lepina savo žydėjimu, tačiau jis žydi tikrai dažniau nei kartą per šimtmetį.

Jo tėvynė yra Barbadoso sala, todėl jis įpratęs prie karšto ir sauso klimato, dažnas laistymas nereikalingas. Taigi, be didžiulių naudingų savybių, alavijas turi ir tokį privalumą, kaip paprastumas prižiūrėti. Su jo auginimu susidoros bet kuris žmogus, net vaikas.

Alavijo nauda žmogaus organizmui

Medicinos ir kosmetologijos srityse šis gydomasis augalas naudojamas su malonumu. Jo savybes nuolat tyrinėja mokslininkai, siūlydami naujus naudojimo būdus. Preparatai, kurių pagrindą sudaro alavijo sultys, nėra retenybė vaistinėse ar kosmetikos parduotuvėse. Tad kur slypi jo stiprybė?

Naudingos alavijo savybės:
• valo orą kambaryje, kaip ir bet kuris kambarinis augalas;
• baktericidinis poveikis;
• gali būti naudojamas kaip nuskausminamasis preparatas;
• naudojamas uždegiminiams procesams, įskaitant burnos ertmę, gydyti;
• priešalerginis poveikis;
• gerina virškinimą;
• ląstelių regeneracija;
• laisvinamasis ir diuretinis poveikis;
• žaizdų gijimo efektas;
• stiprina imuninę sistemą;
• drėkina ir jaunina odą;
• širdies ir kraujagyslių ligų prevencija;
• turtingas vitaminais, geležimi ir mineralinėmis druskomis;
• lėtina senėjimo procesus.

Alavijo naudingos savybės liaudies medicinoje

Liaudies medicina naudoja jį daugybei ligų gydyti. Tai veiksminga priemonė gydant stomatitą tiek vaikams, tiek suaugusiems. Be jo neapsieinama ir sergant virusiniu gripu ar angina. Alavijas dedamas ant pūlinių ir pūvančių žaizdų, po kelių procedūrų galima pastebėti pagerėjimą.

Puiki priemonė nudegimams, jei po ranka nėra specialios priemonės. Mažina niežėjimą ir odos paraudimą dėl alergijos. Sultys naudojamos ir virškinimo trakto problemoms spręsti, pavyzdžiui, gydant opas.

Naudingos ir alavijo sultys gydant mažakraujystę, jos dedamos į gydomuosius sirupus, nes skatina geresnį geležies pasisavinimą. Vartojate antibiotikus? Tuomet alavijas jums padės, nes jis sumažina kenksmingą šių preparatų poveikį.

Alavijo nauda kosmetologijoje

Dėl vitaminų, mineralinių rūgščių ir kitų naudingų medžiagų kiekio alavijas teigiamai veikia odą. Jis ją prisotina drėgmės, lygina ir daro elastingą.

Todėl dažnai galima rasti alavijo jauninančių kremų sudėtyje. Jis puikiai tinka ir odos valymui: kaukėms, šveitikliams, pilingams. Jas galima pasigaminti savarankiškai arba nusipirkti paruoštas.

Augalas veiksmingas ir kovojant su pleiskanomis. Reguliarios kaukės ir plaukų skalavimas su alavijo ekstraktu daro plaukus minkštus ir šilkinius.

Kaip naudoti alaviją namų sąlygomis

Gydomiesiems ir kosmetiniams tikslams tinka apatiniai augalo lapai, kurie yra vyresni nei 3 metai. Visai jauni lapeliai neturi tokių gydomųjų savybių. Lapeliai atsargiai nuplėšiami apačioje ir naudojami per tris valandas, nes praėjus šiam laikui gydomosios savybės prarandamos.

Jei reikia košelės, aštriu peiliu atsargiai nulupama viršutinė žievė, o minkštimas tiesiog sutrinamas iki košelės būsenos stiklinėje talpykloje. Jei reikia sulčių, jas atsargiai išspaudžiame rankomis.

Alavijo sultys ir jų antpilai gali būti laikomi šaldytuve tamsioje talpykloje iki dviejų savaičių neprarandant savo naudingų savybių.

Alavijas – tikra „žalioji vaistinėlė“ ant palangės, todėl auginkite šį naudingą augalą. Jis tikrai pravers jūsų grožiui ir sveikatai, juolab, kad jį prižiūrėti visai nesunku.

You cannot copy content of this page