Savo vardadienius šiandien švenčia ypatingi žmonės – sužinokite, kas jie!

Vardadienis – tai ypatinga šventė, kuri minima daugelyje Europos šalių ir Šiaurės Amerikoje. Nors jos ištakos siejamos su krikščionybe, kai vardadieniai buvo švenčiami pagal šventųjų vardus, šiandien ši tradicija gerokai transformavosi ir apima visus vardus, net ir tuos, kurie nėra susiję su šventaisiais.

Šiandien vardadienis yra tarsi mažasis gimtadienis – dar viena puiki proga prisiminti artimą žmogų ir pasveikinti jį ypatingos dienos proga.

Kai kurie žmonės gali pasidžiaugti net keliais vardadieniais per metus – tikri laimės kūdikiai! Jei anksčiau norint sužinoti, kieno vardadienis yra šiandien, reikėjo žiūrėti į kalendorių, tai dabar tai galima padaryti vos per kelias sekundes, pasinaudojus internetu.

Vis dėlto požiūris į vardadienius visuomenėje yra įvairus. Vieni žmonės labai vertina šią šventę ir netgi gali įsižeisti, jei jų nepasveikina artimieji. Tuo tarpu kiti vardadienius laiko menkaverte tradicija ir linkę juos ignoruoti. Tačiau šventės esmė lieka ta pati – ji suteikia progą parodyti dėmesį ir išreikšti rūpestį artimiesiems.

Lietuvoje vis dar gyva tradicija rinkti vardus pagal tą dieną švenčiamus vardadienius. Pavyzdžiui, daugelis vaikų, gimusių per Jonines, tampa Jonais ar Janinomis – tai tarsi duoklė dienos šventumui.

Nors vardadieniai nėra tokie reikšmingi kaip gimtadieniai, jie vis tiek yra svarbi mūsų kultūros dalis. Jei norite švęsti savo vardadienį lyg tai būtų pati reikšmingiausia metų diena – švęskite!

Niekas negali uždrausti džiaugtis ir dalintis šia ypatinga proga su kitais. Pasveikinkite savo draugus ar šeimos narius, net jei jie nėra dideli vardadienių gerbėjai. Juk visi mėgsta dėmesį ir šilto rūpesčio akimirkas. Paprasta sveikinimo žinutė ar skambutis gali praskaidrinti dieną ir įžiebti šypseną veide.

Jei ieškote būdo, kaip originaliai pasveikinti su vardadieniu, pagalvokite apie sveikinamo žmogaus vardo reikšmę. Kiekvienas vardas turi savo ypatingą istoriją, tad pasidalinkite ja su jubiliatu. Tai gali tapti įdomia pokalbio tema ir sustiprinti jūsų tarpusavio ryšį, padarant šventę dar įsimintinesne.

Šiandien, spalio 21 d., vardadienius švenčia:

– Gilanda – iš upėvardžio Gilanda (Pagėgiai)
Kilmė: lietuvių

– Hiliaras – „linksmas“
Kilmė: lotynų

– Raitvilas – rait- (raitas) + vil- (viltis)
Kilmė: lietuvių

– Vilma – trumpinys iš Vilmantė arba Vilhelmina
Kilmė: vokiečių

Sveikiname!

Nepamirškite pasveikinti vardadienio švenčiančių draugų ir artimųjų! 🌸 Pažymėkite komentaruose tuos, kurių vardai šiandien minimi, kad jie sulauktų dar daugiau šiltų sveikinimų! 🎉

You cannot copy content of this page