Meras pamokė žmones, palikusius miške šiukšles

Prancūzijoje, Pikardijos regione įvyko incidentas, kuris nuliūdino visus gyventojus. Pasivaikščiojimo miške metu, besimėgaudamas oru ir gamta, vyras pastebėjo pravažiuojantį pro šalį sunkvežimį. Viskas atrodė labai įtartinai. Įtarimą kėlė faktas, kad mašina važiavo bekele miško viduriu. Staiga sunkvežimis sustojo. Vyras priėjo arčiau, kad pažiūrėtų, kas vyksta, ir buvo šokiruotas to, ką pamatė.

Sunkvežimis išvertė kalną šiukšlių tiesiog miške. Tie, kurie pasielgė taip siaubingai, turbūt galvojo, kad niekas nepamatys, bet jiems aiškiai nepasisekė. Vyriškis buvo labai pasipiktinęs ir pranešė apie incidentą miesto merijai.
Merui Kristoferiui Ditrichui tai buvo paskutinis lašas, ir jis nusprendė pamokyti visus, kurie teršia gamtą. Kad juos pamokytų, meras panaudojo „grąžinimo“ principą. Šiukšlės buvo grąžinamos ant slenksčio tų, kurie jas išmetė.

Palikę šiukšles miške, žmonės neilgai trukus rasdavo jas prie savo namų. Jie stebėjosi ir pyko, kai jiems grąžino šiukšles, bet meras į tai atsakė: „Aš nedarau nieko prieš įstatymą. Aš grąžinu nuosavybę jos teisėtiems savininkams.“
Toks radikalus metodas davė teigiamų rezultatų. Žinoma, ne visi nustojo teršti mišką, bet mero veiksmai padėjo sumažinti draudžiamą šiukšlių išvežimą 90%!

Lieka tik paploti ponui merui už ryžtą ir drąsą!

Informacija šiame straipsnyje pagrįsta nepatvirtintais šaltiniais iš interneto, neturi tikslo klaidinti skaitytojų ir yra išskirtinai pramoginio pobūdžio.

You cannot copy content of this page