4 priežastys, kodėl negalima gerti kavos tuščiu skrandžiu

Iš pradžių pusryčiai!

Puodelis aromatingos kavos rytais – tai daugelio žmonių ritualas. Jis žvalina ir padeda galutinai pabusti. Be to, kava naudinga sveikatai, ji saugo nuo depresijos ir Alzheimerio ligos. Šis gėrimas net gali sumažinti raumenų skausmą po treniruotės.
Bet net patys ištikimiausi kavos gėrimo vertintojai nežino, prie ko priveda kavos puodelis, išgertas tuščiu skrandžiu.

1. Diskomfortas skrandyje.
Kava, išgerta tuščiu skrandžiu – rimtas išbandymas vos pabudusiam organizmui. Priimdamas smūgį pirmas, skrandis, kaip ir priklauso, išskiria druskos rūgštį, būtiną skysčio perdirbimui. Net kelios savaitės iš eilės su kava prieš pusryčius praneš apie save iš pradžių diskomfortu skrandyje, o su laiku ir rimtomis problemomis viso organizmo darbe.

2. Mažina kortizolio lygį.
Tuščiu skrandžiu išgerta kava gali sutrikdyti jūsų cirkadinį ritmą. Paprasčiau tariant, rytais jūsų kūnas išskiria kortizolį, tai padeda jums jaustis žvaliems ir aktyviems. Rytinė kava tuščiu skrandžiu stabdo hormono veikimą ir su laiku organizmas be „dopingo“ jau negali pabusti ir aktyviai įsijungti į darbą.

3. Išveda svarbius mineralus.
Rytinė kava gali pakenkti organizmui, kadangi įtakoja kalcio, kalio ir magnio išvedimą iš organizmo.

4. Didina nerimastingumą.
Taip, žmonės jaučia nerimą, kai geria kavą tuščiu skrandžiu. To priežastis paprasta: kofeinas stimuliuoja reakciją „kaukis arba bėk“. Jis užtikrins jums padažnėjusį širdies plakimą, prakaitavimą ir pavojaus būseną.

Pabaigai:
Tam, kad išvengtumėte problemų su skrandžiu, kavos geriau negerti nevalgius. Gerkite ją po pusryčių. Teisingas laikas mėgautis mėgstamu gėrimu – nuo 9:30 iki 11:00 ryto. Tada kava atneš organizmui naudą ir papildomą energiją.

Informacija šiame straipsnyje yra išskirtinai pažintinio pobūdžio ir nepakeičia sertifikuoto šio profilio specialisto konsultacijos.

You cannot copy content of this page