Po 40 metų grupė ABBA sugrįžta: naujos technologijos atjaunino muzikantus

Praėjo 40 metų ir jie sugrįžo – sėkmingiausia pop grupė istorijoje. Legendinė ABBA. Ir ne šiaip susirinko senukai ir senutės, o visiems jau daugiau nei 70 metų, kad senas dainas padainuotų. Užmojo mastas toks, kad muzikantams tiesiogine prasme teko persikelti į naujus jaunus kūnus.

Jei nepažinote, nieko baisaus – būtent šių veidų niekas anksčiau nematė.

Pasirodo, ABBA grįžta su trenksmu. Pirmiausia, jie įrašė visiškai naują albumą „Voyage“. Antra, surengs neįprastą koncertą. Trečia, bus pastatyta gigantiška arena. Tačiau yra problema – nors talentas fontanais trykšta, tačiau 70-ies su trupučiu sveikatos straksėti po sceną jau nepakanka. Todėl į pagalbą atėjo naujausios technologijos!

Grupės dalyviai apsivilko specialius kostiumus ir išėjo į sceną, kur į juos nusitaikė net 160 kamerų! Nežinia, kiek medžiagos buvo įrašyta, tačiau jos apdirbimui pakvietė 850 dailininkų ir skaitmeninės grafikos specialistų.

Kiekvienam muzikantui padarė specialų „abbatarą“, analogišką avatarui, kuris nekopijuoja gestų, o juda taip, kaip jie tai darė jaunystėje. Ir moka šie abbatarai labai daug!

Panašumas specialiai ne 100%. Abbatarai buvo tokie ir sugalvoti.

 

Bjornas Ulvaeusas.

Agneta Faltskog.

Anni- Frid Lyndstag.

Benny Andersson.

Koncertas įvyks sekančiais metais Londone.

Albumo ir koncerto anonsas.

Momentai iš „atjauninimo“ darbų.

You cannot copy content of this page