Nereikliausios gėlės balkonui, žydinčios visą vasarą

Buto balkono apipavidalinimas gėlėmis – puiki galimybė pasidaryti gražų žalią kampelį poilsiui mieste. Čia galima pastatyti nedidelį medinį staliuką su kėdėmis ir mėgautis arbata vakarais.

Šiame straipsnyje jūs sužinosite, kokias gėles geriausia auginti balkone, kad jos džiugintų savo gausiu žydėjimu visą vasarą.

1. Serenčiai
Geltonos šilumamėgių serenčių galvutės – neatsiejama vasaros vazonų dalis.

Jie nereiklūs, žydi nuo vasaros pradžios iki šalnų. Jei galvojate, kokias gėles pasodinti saulėtoje pusėje, tai yra serenčiai.

2. Medetkos
Nereikli dirvai gėlė. Tai gėlės saulėtosios ar lengvo pusšešėlio pusės balkonui. Visiškai nelepi, priklauso augalams, žydintiems visą vasarą.

Kuriant neįprastą balkono dizainą, medetkas geriau sodinti kartu su kitomis gėlėmis – trispalvėmis našlaitėmis, petunijomis, dekoratyvinėmis prieskoninėmis žolelėmis.

3. Nasturta
Vienmetės nasturtos – tai gėlės pietiniam balkonui. Žydi nuo liepos iki rugsėjo. Sėklos sėjamos iškart į pastovią vietą. Šios balkono gėlės nereiklios, išauga iš sėklų beveik visada.

Unikalus sodo augalas, skirtingų veislių žiedai visiškai nepanašūs vieni į kitus.

4. Petunija
Populiariausios gėlės balkono apipavidalinimui – petunijos.

Dėl įvairių spalvų, ilgo žydėjimo, veislių ir rūšių įvairovės jos sukuria unikalų balkono dizainą.

5. Pelargonija
Pelargonija – vienas iš nereikliausių priežiūrai augalų, auga greitai, gerai ir gausiai žydi. Tiesą sakant, gerai prižiūrint pelargonija gali žydėti kiaurus metus. Pasižymi maloniu ryškiu aromatu, kurį skleidžia ne žiedai, o lapai. Puikus balkono augalas šiltuoju metu.


Be to, su pelargonijomis galima kurti nuostabias gėlių kompozicijas, papildant jas kitomis gėlėmis.

6. Nemezija
Nemezijos žiedai būna vienos, dviejų ir trijų spalvų. Pražysta anksti, karštą vasarą žydėjimas gali būti neilgas. Galima antra žydėjimo banga arčiau rudens.

Tam reikia nupjauti stiebus po pirmosios žydėjimo bangos.

Nemezijomis apipavidalintas balkonas atrodo labai švelniai, kadangi gėlės smulkios, žemos, apie 20 cm, ir yra krūmelio formos.

7. Žemaūgės žioveinio veislės
Paprastai žioveinis auginamas sode, tačiau jei jūs rasite pačią žemiausią veislę , galite išauginti įvairių spalvų ir atspalvių gėles. Iš pliusų reikia pažymėti žioveinio kvapą, jis tiesiog kerintis!

O tam reikia vos 5-6 krūmelių.

Rudenį, kai ateina šalnos, šis augalas sustingsta, žiedai nekeičia spalvos ir tai atrodo didingai. Gėlės lyg gyvos laikosi visą žiemą.

8. Visadžydė ir gumbinė begonija
Abi begonijų veisles galima auginti loveliuose, tai gėlės šiaurinei balkono daliai, jos puikiai auga pusšešėlyje, turi apvalius mėsingus lapus, kurių atspalvis varijuoja nuo blyškiai žalio iki šokolado rudumo.

9. Svyranti fuksija
Fuksijos – puikios gėlės šiauriniam balkonui. Joms pakanka nedaug šviesos žydėjimui ir augimui. Būtina reguliariai ir gausiai laistyti.

Stebėkite, kad žemė neperdžiūtų. Išdžiuvusi fuksija žus ir neatsistatys.

10. Našlaitė
Našlaites galima auginti balkone, tačiau reikia sodinti vietoje su teisingu apšvietimu. Optimaliausia saulėtoji pusė su pritemdymu vidurdienio valandomis. Pietiniame balkone ji greitai praras savo dekoratyvumą.

Jau liepą ji išdegs ir atrodys sudžiuvusi bei nepatraukli.

11. Rožūnė
Piltuvėlio formos rožūnės žiedai turi gausią atspalvių paletę nuo balto iki rubininio. Rožūnės priežiūra visiškai nesudėtinga – augalas nekaprizingas ir nereikalauja specialios priežiūros.

You cannot copy content of this page