Prieš mėnesį atsitiktinai pamačiau savo buvusią marčią turguje, iš pradžių net nepažinau jos – ji atrodė taip nuostabiai ir spindėjo. O paskui ji priėjo prie manęs, ir aš viską supratau…

Kaip įprasta vieną savaitgalį nuėjau į turgų nusipirkti šviežių daržovių, žalumynų, vaisių. Ir netikėtai mano akys užkliuvo už gražios merginos – iš pradžių ji man pasirodė labai pažįstama, o priartėjusi supratau, kad tai mano buvusi marti Irеna.

Ji mane taip pat pažino ir pati priėjo. Ji atrodė nuostabiai: graži, prižiūrėta, puikiai apsirengusi. Mes maloniai pasikalbėjome, tiesa, neilgai, nes oras buvo prastas, krapnojo lietus, ir buvo gana nejauku.

Aš pakviečiau ją pas mane išgerti arbatos, nes gyvenau visai netoliese. Susitarėme, kad po valandos Irеna užsuks pas mane. Po valandos prie mano buto durų stovėjo Irеna su dviem dideliais produktų maišais. Man pasidarė taip nejauku, buvau suglumusi ir visiškai nesitikėjau tokio poelgio iš jos pusės.

Man buvo nepatogu prieš buvusią marti, nes kaltinau ją dėl skyrybų su mano sūnumi. Tuo metu palaikiau savo sūnų, kuris susirado kitą moterį. Tačiau Irеna mane nuramino, kad viskas praeityje, ir ji nelaiko ant manęs pykčio.

Ji paprašė, kad neatsisakyčiau savo anūkės ir bent retkarčiais su ja susitikčiau. Žinoma, aš tam pritariau ir pati pasisiūliau kitą dieną užsukti į svečius. Kitą rytą nubėgau į parduotuvę, prisipirkau lauktuvių ir išėjau į svečius.

Irеna su anūke gyveno gražiame naujame name netoli miesto. Mes puikiai praleidome laiką: gėrėme arbatą, kepėme blynus, plepėjome, vaikščiojome ir žaidėme.

Tada Irеna pasiūlė man persikelti gyventi pas juos ir padėti prižiūrėti anūkę, nes niekas kitas nemylės vaiko labiau nei tikra močiutė. Jaunai mamai tikrai praverstų pagalba. Aš pagalvojau ir sutikau. Kas gali būti geriau, nei gyvenimas pensijoje šalia mylimos anūkės ir gerbiančios marčios?

Greitai išnuomojome mano butą, ir aš persikėliau į savo buvusios marčios namus.

Visa tai buvo taip netikėta ir spontaniška, kad pati net nesitikėjau, jog taip nutiks.

Mano buvusi marti pasirodė esanti labai graži ir gera asmenybė, ir šimtą kartų gailėjausi, kad tai supratau per vėlai.

You cannot copy content of this page