Mėsos kombinato savininkas rado tvarte keistą padarą

Šalia vieno Sverdlovsko srities miestų mėsos kombinato yra ferma. Ten atveža gyvulius skerdimui. Ferma visai tvarkinga, švari. O už jos dar yra tvartas, skirtas gyvuliams, išbrokuotiems veterinarinės tarnybos.

Kartą po ilgos pertraukos į šį tvartą užėjo vienas iš mėsos kombinato vadovų – pažiūrėti, kaip ten reikalai. Pamatyta jį pašiurpino. Nei vienos karvės ar veršio ten nebuvo, o buvo baisus purvas, smarvė, tamsa ir dėžė, kurioje sėdėjo keistas gauruotas padaras, visas aplipęs mėšlu ir purvu.

Išvedus padarą į lauką pavyko atpažinti, kad tai maža kalytė. Pasirodo, kad jos vardas Marta ir ji jau 2 metus gyvena šitame tvarte. Kažkas iš darbininkų ją rado gatvėje ir atvedė į fermos teritoriją apsaugai. Tačiau šunelis buvo per smulkus ir labai geraširdis – visais džiaugėsi ir ant nieko nelojo. Todėl ją išsiuntė gyventi į tvartą.

Kada nevykusį sargą prisimindavo, jam duodavo mėsos atliekų ir skiesto pieno. Šuns nerišo ir jis galėjo vaikščioti kur norėjo. Bet vargšė bijojo kur nors toli nueiti nuo „gimtojo“tvarto, bijodama prarasti nors tokį būstą.

Visa tai sužinojęs vadovas išbarė darbininkus. Jis įsakė nugriauti seną tvartą ir už skirtus pinigus pastatyti naują. Pačią kalytę Martą, nepaisydamas siaubingo kvapo ir purvo, jis pasiėmė į mašiną ir nuvežė į veterinarinę kliniką.
Ten ją nukirpo ( tam sugaišo 3 valandas), išprausė, suteikė gydymą nuo parazitų. Vyras paprašė apgydyti šunelį ir surasti jam šeimininkus. Jis apmokėjo ir gydymą, ir šuns išlaikymą.

Marta pasirodė labai miela ir patikli.

Dabar ji turi šiltus jaukius namus, skanaus maisto ir mylinčią šeimininkę.

Informacija šiame straipsnyje pagrįsta nepatvirtintais šaltiniais iš interneto, neturi tikslo klaidinti skaitytojų ir yra išskirtinai pramoginio pobūdžio.

You cannot copy content of this page