Myli ne idealius, o tuos, kurie tinka – su visais įskilimais ir įdubimais

Kiekvienas puodas ras savo dangtį.

Mano draugė Rita – teismo medicinos ekspertė. Jai 42. Ji turi ilgus plonus pirštus ir antrąjį aikido daną. Ji rūko stiprias cigaretes, keikiasi ir nebijo mirties. Ritos vyras 9 metais jaunesnis.

Jis – vyriausias architektas vienoje labai solidžioje statybų firmoje. Ir labai gražus. Kepa skaniausius tortus, kokius aš valgiau savo gyvenime. Ir kuria vaikiškas pasakas metinukams dvyniams. Pats guldo juos miegoti, jei Rita darbe. Ir keliasi prie jų naktį.

Kita mano draugė, Ona – psichologė Švietimo ministerijoje. Praeitais metais ištekėjo už operatoriaus. Iš pradžių jie paprasčiausiai draugavo, o paskui mano draugė pateko į avariją ir jis pusę metų ją slaugė.

Pasiėmė atostogas darbe. Draugė, nepaisant gydytojų prognozių, atsistojo ant kojų. Onos sūnus vadina jį tėvu. O jis didžiuojasi, kad berniukas vyko į fizikos olimpiadą Stokholme.

Marija – filosofijos profesorė. Ištekėjo už vyro be aukštojo išsilavinimo. Tačiau jis stato jai namą, ruošia pietus, dievina vaikus ir draudžia triukšmauti namuose, todėl kad Marytė ruošiasi paskaitoms. Marija pamišusi dėl mokslinės karjeros ir planuoja metams išvykti stažuotis į Kiniją.

Vyras pamišęs dėl Marijos. Jis žino, koks Marijos batų dydis ir nepamiršta pakeisti jos mašinos padangų iš vasarinių į žiemines. O dar Marijos vyras turi realų verslą – medžio apdirbimo staklių gamybą. Ne oligarchas, bet beveik milijonierius.

Kai man pradeda pasakoti, kokia turi būti ideali moteris, kad ją mylėtų ir norėtų vesti, aš labai garsiai juokiuosi. Todėl, kad myli ne idealias, o tas, kurios tinka. Su visais įskilimais ir įdubimais. Kiekvienas puodas ras savo dangtį.

Todėl nereikia bijoti gyventi taip, kaip nori ir būti tuo, kuo nori. Tai viskas, ką šiandien norėjau jums pasakyti. Apkabinu

You cannot copy content of this page