Priešvestuvinė sumaištis buvo pačiame įkarštyje, kai į nuotakos kambarį įėjo mama, rankose drebėdama laikydama voką su laišku

Priešvestuvinė sumaištis buvo pačiame įkarštyje, kai į nuotakos kambarį įėjo mama, rankose drebėdama laikydama voką su laišku. Giedrės butas kunkuliavo nuo priešvestuvinio šurmulio: draugai, sesuo, giminaičiai ir mama buvo susirinkę padėti pasiruošti didžiajai šventei.

Kol kirpėja formavo Giedrės šukuoseną, o vizažistė atliko makiažą, nuotaka jautė nerimą dėl būsimų vestuvių. Ji kruopščiai viską suplanavo ir tikėjosi, kad vestuvės bus tobulos.

Kai visi išsiskirstė atlikti savo užduočių, į kambarį atėjo Giedrės mama, drebančiomis rankomis laikydama voką. Jos akys blizgėjo nuo ašarų, kurių ji bandė sulaikyti.

— Mama, ar viskas gerai? Kas atsitiko? — susirūpinusi paklausė Giedrė.

— Prašau, perskaityk tai, — tyliai tarė mama, ištiesdama voką dukrai. Giedrė atsargiai atidarė voką ir pradėjo skaityti laišką. Širdis suspurdėjo, kai ji pamatė pažįstamą tėvo, kuris jau nebebuvo gyvas, raštą.

Laiške jis rašė, kad labai gailisi, jog negalės būti šalia ypatingą dieną, bet palieka keletą patarimų, kuriuos tikisi, kad ji prisimins kuriant šeimą.

„Miela dukra, visuomet svajojau pamatyti tave per vestuves, gražią baltai apsirengusią, su švytinčiomis akimis. Žinau, kad šiandien manęs nebus šalia, bet aš visuomet būsiu tavo širdyje, — rašė jis.

— Atmink, kad svarbiausia santuokoje yra pagarba ir supratimas. Visada palaikykite vienas kitą su Justinu, net ir sunkiais laikais. Eikite į kompromisus, neleiskite smulkiems nesutarimams tapti kliūtimi jūsų laimei.

Pinigai yra tik gyvenimo priemonė, bet ne jo prasmė. Mylėkite ir vertinkite vienas kitą, nes tai yra tikrasis turtas.“

Giedrė neištvėrė ašarų. Ji jautė šilumą, tarsi tėvas būtų buvęs šalia. Šis laiškas atrodė kaip jo palaiminimas ir meilė, kuri ją apgaubė nematomomis, bet stipriomis rankomis.

Kai Justinas perskaitė laišką, jis taip pat nesuvaldė emocijų. Jis apkabino Giedrę, ir jie kartu išgyveno šią jautrią akimirką, jausdami tėvo žodžių svarbą.

Po to Giedrės mama priėjo prie jaunavedžių su ypatinga dovana. Ji įteikė raktus nuo naujo buto – tai buvo siurprizas, kurį jos vyras suplanavo dar gyvas būdamas, norėdamas, kad jų dukra pradėtų šeimyninį gyvenimą jaukiuose namuose.

Visi jautė, kaip labai trūko Giedrės tėvo, ir jo buvimas tą dieną būtų buvęs itin svarbus. Bet atrodė, kad jo dvasia buvo šalia, palaimindama dukrą laimingai santuokai.

You cannot copy content of this page