Kai mano mama grįžo iš Anglijos, nusprendžiau pakviesti ją pas mus per šventes. Bet vyras man to neatleido…

Mano mama šiuo metu gyvena Anglijoje ir jau daugelį metų ten dirba. Ne kartą sakiau jai, kad jau laikas išeiti į pensiją, nors Anglijoje atlyginimai yra dideli.

Per daugelį metų darbo ten mama padėjo mums su vyru įsigyti butą, jaunesnei seseriai taip pat nupirko butą, o savo butą sutvarkė ir gerai suremontavo. Anksčiau ji dirbo dėl manęs ir sesers, bet dabar mes jau ištekėjusios, nebereikia taip stengtis ir uždirbti pinigų.

Atsirado anūkai, ir mama sakė, kad dar kelis metus padirbs dėl jų, o tada išeis į pensiją. Kartais nematau jos net pusę metų. Vien skambučiais neapsieinu, labai jos pasiilgstu, todėl dažnai kviečiu ją į svečius.

Taip jau sutapo, kad prieš pat Kūčias jai suteikė trijų savaičių atostogas. Mama atvyko netikėtai. Aš labai apsidžiaugiau – pagaliau švęsiu šeimos šventę su ja gyvai, o ne per telefoną. Tik mano vyras nebuvo toks patenkintas.

Reikalas tas, kad per tokias šventes mes visuomet važiuojame pas vyro tėvus į gretimą kaimą. Lankomės pas juos dažnai, jie turi savo namą, ir vaikams patinka ten leisti laiką.

Tačiau šį kartą nusprendžiau, kad suruošiu šeimos vakarienę ir pakviesiu visus pas mus. Pasakiau vyrui, kad jis gali pakviesti savo tėvus pas mus į svečius, nes noriu Kūčias praleisti su mama.

Tačiau vyras laikėsi savo nuomonės, o jo tėvai atsisakė važiuoti pas mus – anytai norėjosi šią šventę pačiai padengti stalą ir būti namuose.

Negalėjau palikti mamos ir išvažiuoti kartu su vyru pas jo tėvus. Mano mama atvažiuoja ne taip dažnai, o vyro tėvus matau beveik kiekvieną savaitę. Mes susipykom.

Galiausiai vyras išvažiavo pas savo tėvus, o aš likau namuose su mama.

You cannot copy content of this page