Išmintinga pasakėčia apie tylėjimą

Kas moka tylėti, tas turi aukščiausią išmintį. Protas mums visą laiką bando įpiršti emocijas, dėka kurių mes dažnai kalbame tai, ko nepasakytume ramios būklės. Tylėjimas – pats stipriausias ginklas prieš kvailumą. Mes paruošėme jums išmintingą pasakėčią, kuri papasakos jums apie tai, kaip svarbu mokėti tylėti. Skaitykite, susimąstykite ir kaupkite išmintį kartu su mumis.

– Seni, duok man pratimą.
– Tylėk.
– Nesupratau.
– Toks pratimas. Tylėk. Nieko nekalbėk ištisą parą.
– Na, tylėti tai nesunku.
– O tu pabandyk. Kai aš bandžiau, tai po pusės valandos pradėjau kalbėti, o paskui prisimindavau ir dengdavau rankomis burną. Taip tęsėsi visą laiką… Ir paskui ateidavo momentai, kai norėjosi kalbėti, prieštarauti , atsakyti, bet aš turėjau tylėti. Paskui aš supratu, kad daugeliu atvejų ir nereikia kalbėti. Ir mano tylėjimas netgi atnešė ramybę. Mažiau ginčų, pykčių, konfliktų. Paskui aš jau ėmiau priprasti. Tylėjimas – tai askezė ir ji duoda savo vaisius. Jis stiprina valią. Pabandyk.

Informacija šiame straipsnyje pagrįsta nepatvirtintais šaltiniais iš interneto, neturi tikslo klaidinti skaitytojų ir yra išskirtinai pramoginio pobūdžio.

You cannot copy content of this page